Piątek, 18 października 2019. Imieniny Hanny, Klementyny, Łukasza

To już pewne! Ruszył konkurs na stanowisko dyrektora WCK

2019-09-30 19:12:01 (ost. akt: 2019-10-15 13:12:48)

Autor zdjęcia: Węgorzewski Tydzień

W poniedziałek na oficjalnej stronie Gminy Węgorzewo pojawiła się informacja o konkursie na stanowisko dyrektora WCK. Znamy już wymagania, jakie muszą spełnić kandydaci oraz termin składania dokumentów.

"Na podstawie Zarządzenia Burmistrza Węgorzewa nr 164/2019 z dnia 30 września 2019 roku "Ogłaszam konkurs na stanowisko Dyrektora Węgorzewskiego Centrum Kultury w Węgorzewie" — przeczytaliśmy dziś na oficjalnej stronie Gminy Węgorzewo.

O to, czy konkurs w ogóle się odbędzie, nasi Czytelnicy pytali ostatnio coraz częściej. Wiemy już jakie wymagania musi spełnić osoba ubiegająca się o stanowisko dyrektora.

Wymagania obowiązkowe:
1. Obywatelstwo polskie;
2. Wykształcenie wyższe;
3. Co najmniej 5-letni staż pracy;
4. Stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na danym stanowisku pracy;
5. Pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych;
6. Niekaralność za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe;
7. Brak zakazu pełnienia funkcji związanych z dysponowaniem środkami publicznymi.
8. Posiadanie nieposzlakowanej opinii;
9. Znajomość zasad organizacji i funkcjonowania instytucji kultury;
10. Znajomość aktów prawnych dotyczących instytucji kultury, prawa pracy oraz finansów publicznych; B.

Wymagania dodatkowe:

1. Wykształcenie kierunkowe z zakresu lub specjalności kulturoznawstwo, zarządzanie kulturą, animacja kultury, muzyka lub pokrewne;
2. Co najmniej 6-miesięczne doświadczenie w pracy w samorządzie lub instytucjach kultury;
3. Doświadczenie menadżerskie i/lub organizatorskie;
4. Doświadczenie w sprawnej organizacji pracy na samodzielnym stanowisku, komunikatywność i kreatywność;
5. Znajomość podstawowych aktów prawnych z zakresu funkcjonowania samorządu gminnego;
6. Znajomość języka obcego na poziomie komunikatywnym;
7. Doświadczenie w pozyskiwaniu zewnętrznych środków finansowych, w tym środków z programów Unii Europejskiej;
8. Doświadczenie w prowadzeniu pozasamorządowej działalności kulturalnej.

Dokumenty należy składać do 15 października 2019 r. do godz. 15:00, w sekretariacie Urzędu Miejskiego w Węgorzewie osobiście lub przesłać pocztą na adres: Urząd Miejski w Węgorzewie, ul. Zamkowa 3, 11-600 Węgorzewo (decyduje data wpływu do Urzędu). Pełna treść ogłoszenia o konkursie, warunki przystąpienia do konkursu oraz wymagania, jakie muszą spełnić kandydaci na stanowisko dyrektora Węgorzewskiego Centrum Kultury w Węgorzewie:

KLIK

Czy uważacie, że już czas na zmianę osoby zarządzającej WCK, a może kibicujecie aktualnemu dyrektorowi? Jesteśmy ciekawi Waszego zdania. Czekamy na uwagi i komentarze w tej sprawie.

(mk)

Polub nas na Facebooku: