Bułka z pieczarkami

2015-11-26 17:44:11(ost. akt: 2015-11-26 17:45:15)

Autor zdjęcia: Monika Kacprzak

Przedstawiamy niezwykły przepis na zwykłą bułkę urozmaiconą zdrowymi pieczarkami
Niezbędnik: Średniej długości bułka, pół kg pieczarek, cebula, ewentualnie śmietana, sól, pieprz

Wykonanie: Bułkę dzielimy na dwie części, wydrążamy środek. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy posiekana cebulę i dusimy na masełku aż cebule się zeszkli. Gdy pieczarki miękną, dodajemy łyżkę śmietany, sól, pieprz. Powstałym sosem napełniamy wydrążone bułki. Prawda, że proste? :) Smacznego! (mk)

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5