Ziołowe placuszki tuńczykowe

2015-06-08 14:59:25(ost. akt: 2015-06-08 15:02:59)
Dziś coś „na szybko” dla zapracowanych i tych, którzy nie lubią spędzać w kuchni zbyt dużo czasu. Placuszki tuńczykowe w wersji light polubią nie tylko dorośli, zapewniam, że wśród dzieci znikają równie szybko.
Niezbędnik: (porcja dla 1 osoby):
Puszka tuńczyka ( w wodzie lub sosie własnym), 1 jajko, ulubione zioła (polecam cienki szczypiorek, koper, czosnek niedźwiedzi), sól, pieprz.

Wykonanie:
Tuńczyka odciskamy z wody, mieszamy z jajkiem i ziołami. Rozlewamy porcjami na rozgrzanej ( z odrobiną tłuszczu lub zupełnie bez) patelni i przewracamy gdy się zarumienią.
Podawać możemy z dowolnymi dodatkami, u mnie gęsty to jogurt grecki z koprem i pomidory oczywiście.

Życzę smacznego,
Monika Kacprzak


Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5